Biografie

Hier vindt u alles over Frank Galan - zijn volledige levensloopbaan en meer dan 30 jaar in de showbizz.

Biografie

Hier vindt u alles over Frank Galan - zijn volledige levensloopbaan en meer dan 30 jaar in de showbizz.

GALAN Frank Geboren te Lede op 19 december 1960 als Frank Van Molle. Frank is de broer van gewezen televisiepresentator en quizmaster (o.a. De IQ-kwis van 1980 tot 1994) Herman Van Molle en is van opleiding vertaler-tolk. Toen hij net afgestudeerd was werd hij van 1983 tot 1986 drie jaar reisleider op Tenerife, een bewijs van zijn avontuurlijke ingesteldheid. Hij bleef nadien in de hotelsector en werkte 13 jaar als sales & marketing voor diverse hotelketens (o.a. 'Holiday Inn', 'Alfa Hotels',...).

Als semi-professionele zanger bracht hij drie singles uit (o.a. in 1989 als eersteling het nummer “ Angelina” samen met zijn buurman Mark Manuel. In 1994 eindigde Frank met 'Quiereme Mucho' van Julio Iglesias tweede tijdens de finale van de 'VTM Soundmix Show'. Guy Beyers van het Benelux-theater ontfermde zich daarna over hem. Terwijl in Vlaanderen Frank Galan voet aan de grond probeerde te zetten, ging het in Nederland beter. Zo ging de single 'El Bandido' er 22.000 keer over de toonbank. Bij ons proefde Frank voor het eerst van het succes met 'Maria, Reina del Mar' (28ste plaats als piekpositie in de Ultratop 50-singles). In september 1996 bracht hij zijn Spaanstalig debuutalbum 'Pasiones’ uit dat in Nederland 55.000 keer van de toonbank ging. Het album met Vlaams materiaal 'Emoties' verscheen in december 1996. Samen met Sandra Kim drong Frank begin 1997 door naar de hoogste regionen van de Vlaamse hitlijsten met 'Door veel van mij te houden' (goed voor goud met een verkoop van 22.000 singles !) Met dit nummer van Albert Hammond ('When you tell me that you love me'), dat Julio Iglesias en Dolly Parton ooit opnamen, stond het duo zowel in de 'Tien om te zien'-hitlijst als in de Vlaamse Ultratop-10 4 weken nummer 1. Inpikkend op het succes bracht hij in mei 1997 samen met Sandra de duetten-cd 'Onvergetelijk' uit.

In oktober 1997 zond de Tros (Nederland 2) onder de titel '2500 Muzikale mijlen op zee' een special rond Frank Galan uit op de Royal Carribean Cruise van Ijsland tot de CaraÏben, waarin hij nummers bracht vanop 'de mooiste plekjes op aarde'. Hij zong tweemaal voor de Nederlandse koningin Beatrix en verscheen de Spaanstalige cd 'Alegria' en het parallelle Nederlandstalige album 'Bij jou'. Enkele van zijn nummers werden in april 1998 gebundeld op de verzamel-cd 'Gouden momenten'. In november 1998 stond hij met Will Tura in Vorst Nationaal en bracht hij de Spaanstalige cd 'Tu' uit. Met 'Dame Tu Vida' nam hij in 1999 deel aan 'Eurosong', waar hij de voorrondes haalde. De volgende cd van Galan, 'Promesas', verscheen in oktober 2001. In februari 2003 riep Frank de pers bij elkaar om o.a. zijn vriendin Christel Verweyen voor het oog van tal van camera's ten huwelijk te vragen. De cd 'Caricias' volgde in april 2003. Begin mei 2003 gaf hij een concert naar aanleiding van 10 jaar Frank Galan. In die maand (20 mei) huwde hij in Spanje met Christel. Op 12 september 2003 gaf hij het ja-woord op het stadhuis van Oudenaarde. De daaropvolgende maand, meer bepaald op 22 oktober 2003, was hij special guest tijdens het concert dat Dana Winner gaf in het Antwerpse Sportpaleis n.a.v. '10 jaar in concert'. Frank werd op 22 januari 2004 als 'ambassadeur' benoemd van de stichting ' BOKS' (Belgische Organisatie voor Kinderen met een Stofwisselingsziekte). Samen met Dana Winner bereikte hij met 'Immer immer wieder', de Duitse versie van 'Never never never', tijdens de eerste maanden van 2004 de tweede plaats in de Duitse hitlijst. Naast Duitsland werd er verder ook hard getimmerd aan een doeltreffende carrière-opbouw voor Oostenrijk en Zwitserland. In augustus 2005 was Frank samen met Frans Bauer te zien in het Casino van Knokke. De daaropvolgende maand zong hij op 7 september in het Philips Stadion in Eindhoven het 'Andorrees' volkslied voor de voetbalwedstrijd Nederland-Andorra tijdens de selectie voor de Wereldbeker.

Tijdens het seizoen 2005-2006 van de emotiequiz '1 jaar gratis' verving hij tijdens de eerste zes afleveringen Katja Retsin (moeder geworden) en werd hij co-presentator van zijn broer Herman Van Molle. Begin februari 2006 werd zijn unieke 'Tweeling cd' - Spaans- en Nederlandstalig op een zeer ludieke wijze voorgesteld. Beide cd's 'Fiesta de amor' en 'Temperament' werden opgehaald in de kraamafdeling van het AZ Ziekenhuis te Oudenaarde, daarna om beide 'karakters' van de cd’s te accentueren respectievelijk geïntroduceerd in een koninklijke postkoets en een mooie Bentley en vervoerd naar het stadhuis van Oudenaarde voor 'aangifte' en inschrijving door de burgemeester en schepenen. De songs werden ingeblikt voor 2 dvd's (een Spaanstalige en een Nederlandstalige met verschillende beeldopnames), die in oktober 2006 verschenen. Vanaf januari 2007 nam Frank gedurende drie maanden deel aan de concertreeks door Duitsland 'Traum Melodiën der Volksmuziek'. Tijdens een optreden op 1 december 2007 verraste hij zijn publiek met de aankondiging dat hij een duet had opgenomen met zijn vrouw Christel. In het Duits zongen ze 'Ich schenk dir meine Liebe'. De eerste drie maanden van 2008 toerden ze doorheen de volledige Duitse Bundesrepubliek. In juli 2008 gaf Frank in Polen (in het grote openluchtstadion in Piekary Slasky) een concert. 15 jaar Frank Galan werd gevierd in 2008. Op 16 augustus 2008, de dag dat de ouders van Franks vrouw hun gouden bruiloft vierden, lieten Frank en Christel hun huwelijk van vijf jaar eerder voor de wet kerkelijk zegenen. Vanaf februari 2009 werkte Galan 32 concerten af in alle grootsteden van Duitsland. Het was voor hem de derde concerttournee op rij in Duitsland (2007, 2008, 2009). In januari 2010 werd de cd 'Ich kenn' all deine heimlichen Träume', met liedjes als 'Zwei weisse Gitarren' en 'Schwarze Madonna', in de Duitstalige landen gereleased.

Exact 9 jaar nadat Frank zijn vrouw Christel ten huwelijk vroeg en 15 jaar na het verschijnen van zijn vorige Nederlandstalige album stelde Frank in februari 2012 het album 'Mooier dan woorden' voor. Ars Entertainment gaf hem de kans het album met allemaal nummers van Italiaanse origine maar in het Nederlands gezongen op te nemen. In september 2012 presenteerde hij het Duitse album met als titel 'Träume im Wind', dat in de winkels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland terecht kwam. En bij ons was er de single 'Land van mijn dromen' (1 week nummer 1 in 'De Vlaamse top 10' bij Ment Tv). Deze fabelachtig mooie Nederlandstalige versie van de Julio Iglesias-classic 'Un canto a Galicia' was de voorbode van de cd 'Mijn ode aan Julio' (oktober 2012), met de grootste en meest romantische hits van de Spaanse grootmeester in meeslepende en warme Nederlandstalige versies.

Dan volgde in de zomer van 2013 de single 'Taka Takata' als aanloop naar het album 'Spaanse klassiekers' (augustus 2013). Vervolgens werden Franks mooiste Nederlandse, Spaanse en Duitse liedjes (o.a. zijn Julio Iglesias-medley en 'Ave Maria') in januari 2015 verzameld op de cd 'Canta - De mooiste liedjes'. De daaropvolgende maand zorgde hij voor een stunt in de Vlaamse Showbizz en bracht hij 'Delilah' van Tom Jones opnieuw tot leven in maar liefst 4 talen! Frank schreef de Nederlandse, Duitse en Spaanse teksten zelf. Vervolgens was Galan op 8 maart 2015 samen met Dana Winner special guests in de Oktoberhallen in Wieze tijdens 'Musikantenstadl', het ongelofelijk populaire Oostenrijkse tv-programma waarin ze als enige Vlaamse artiesten ooit mochten optreden en dat toen voor één keer naar Vlaanderen kwam. In 2015 richtte Frank ook zijn eigen label 'Galan Records' op. Nadien volgde, naast enkele nummers met zijn vrouw Christel, in 2017 een aparte versie van de klassieker 'Blue Spanish Eyes’. In dat zelfde jaar bracht Frank ook “En Chantant” uit, een Franse klassieker van Michel Sardou. In 2018 kwam er grote interesse vanuit Frankrijk en wordt er in 2019 de laatste hand gelegd aan een Franstalig album.

In september 2018 waren Frank & Christel 15 jaar getrouwd en dat werd op 15 september gevierd in aanwezigheid van vrienden en fans met een uniek feest in Oudenaarde. In 2020 tekent Frank Galan een platencontract in Nederland bij Smaragd Music (Cornelis Music), een grote speler in Nederland. Uit deze samenwerking kwamen de singles "Lach" met Spaanse versie (Te Quiero Más)en de huidige single "Zolang Geleden" met Spaanse versie (Boca de Ángel). Beide singles werden gereleased in Nederland en Vlaanderen. 2021 presenteert Frank Galan zijn dubbele CD "Calor" met zijn beste 40 Spaanse songs opgenomen tussen 1990-2020). In 2022 verschijnt in Oostenrijk en Duitsland een full-CD met de 20 beste Duitse songs van Frank Galan via het Oostenrijkse platenlabel MCP Sound & Media. Op 29 april 2021 verschijnt Frank Galan terug op de Duitse televisie SWR Fernsehen in het alombekende programma "Schlagerspass mit Andy Borg". Frank zingt er een 5-tal liedjes waaronder Delilah in het Duits (volledig live !).
In 2023 verschijnt er nieuw werk zowel solo als in duo met Christel, vermits ze dit jaar ook 20 jaar getrouwd zijn.

Frank Galan treedt op 11 juni 2022 op samen met Semino Rossi in Zwitserland. Een heropflakkering in de Duitstalige landen is een feit.

SIngles & Albums :

Angelina (S - 1989) Die zomer en jij (S - 1990) Dwars door de nacht (S - 1991) De tijd ging toen veel te snel voorbij (S - 1995) El Bandido (S - 1995) Stille waters (S - 1995) Maria, reina del Mar (S - 1996) Adelante al amor (S - 1996) Door veel van mij te houden (& Sandra Kim) (S - 1997) Al camino de la vida (& Sandra Kim) (S - 1997) Mijn lieveling / Mi corazon (& Sandra Kim) (S - 1997) Volver (S - 1997) Ik mis je zo (S - 1997) Je wil niet, je wil wel (S - 1997) Tu (S - 1998) Rode rozen (S - 1998) Vagabundo (S - 1998) Rebelde amor (S - 1998) Maria, Königin der Nacht (S - 1998) (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) Tu (Spanische Version Des Deutschen Erfolgstitels Du) (S - 1998) (Duitsland) Ich brauche dich (S - 1998) (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) Auf den Flügeln meiner Sehnsucht (S - 1998) (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) Vagabunden der Nacht (S - 1998) (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) Enkel voor een dag (& Sandra Kim) (S - 1999) Haar Casanova (S - 2000) Never never never / Grande grande grande (& Dana Winner) (S - 2001) Quiero que me quieras (S - 2001) Mariachis y tequila (S - 2003) Adios Mexico (S - 2003) Que si, que si (S - 2004) Jij bent te mooi voor mij / Si tu me quieres mujer (S - 2005) Canta, Canta, Canta (S - 2006) Hij was de grootste Casanavova (S - 2007) Ich schenk dir meine Liebe (& Christel) (S - 2007) Eerst een cappucino, dan een beetje vino (& Christel) (S - 2010) Ik zie tranen in jouw ogen (S - 2011) Geef me al jouw liefde (S - 2012) Gigi l'amoroso (S - 2012) Land van mijn dromen (S - 2012) Blijf bij mij (S - 2013) Taka Takata (S - 2013) Waarom kwam jij in m'n leven (S - 2013) Hey (S - 2014) Delilah (S - 2015) Cheerio (S - 2015) Jij bent er maar éénmaal voor mij (& Christel) (S - 2016) Op reis naar de zomer (S - 2016) En Chantant (2017) Blue Spanish eyes (S - 2017) Heel mijn wereld dat ben jij (& Christel) (S - 2017) Alle duiven op het plein (& Christel) (S - 2018) Pasiones (CD - 1996) Emoties (CD - 1996) Onvergetelijk (& Sandra Kim) (CD - 1997) Bij jou (CD - 1997) Alegria (CD - 1997) Gouden momenten (CD - 1998) Tu (CD - 1998) Promesas (CD - 2001) Caricias (CD - 2003) Fiesta de amor (CD - 2006) + DVD Temperament (CD - 2006) + DVD Hollandse sterren (11) Jij bent voor mij het meisje & andere hits (CD - 2010) Ich kenn' all deine heimlichen Trâume (CD - 2010) (Duitsland) La vida - Het beste van… (2CD - 2011) Mooier dan woorden (CD - 2012) Träume im Wind (CD - 2012) (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) Mijn ode aan Julio (CD - 2012) Spaanse klassiekers (CD - 2013) Canta - De mooiste liedjes (CD - 2015) Frank Galan singt die schönsten Lieder von Julio Iglesias (CD - 2018) (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) Lach (S-2021) Te Quiero Más (S-2021) Calor (CD-2021) Zolang Geleden (S-2022) Boca de Ángel (S-2022) - Tu y Yo (S-2022).Biografie

De warmste stem, een absolute meerwaarde voor al uw events!

Frank Galan op uw feest? U zal versteld staan...

Lees meer

Biografie

Hier vindt u alles over Frank Galan - zijn volledige levensloopbaan en meer dan 30 jaar in de showbizz.

Lees meer

Frank Galan : klasse & kwaliteit ten top !

Frank Galan bezingt een feilloos 5-talig répertoire voor elk wat wils.

Lees meer

Frank Galan - Tekst schrijver

Frank Galan blikt terug op een 30-jarige carrière met een onmetelijk palmares in binnen en buitenland. Wat weinigen weten is dat Frank al meer dan 150 teksten op zijn naam staan heeft zowel in het Nederlands, Spaans en zelfs in het Duits.

Lees meer

U kan Frank Galan ook boeken als meertalig presentator!

Presentaties in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans zijn de absolute troeven van deze allround cameleon.

Lees meer